Bel :
Joost Scholten

AMSTERDAM - Bos en Lommerplantsoen 111-B

€ 225.000,- kosten koper

Heerlijk licht en netjes afgewerkt studio appartement, gelegen op de 11e (tevens bovenste) verdieping in het voormalig GAK-gebouw; ideaal voor de starter!

Omgeving;
De woning is gelegen aan het welbekende Bos en Lommerplantsoen, in de geliefde wijk Bos en Lommer; kortweg BoLo in stadsdeel West. Een buurt die in de laatste jaren erg in populariteit is gestegen, door de vele faciliteiten en de goede bereikbaarheid. Zo zijn er o.a. op de Bos en Lommerweg, de Jan Evertsenstraat en het Mercatorplein vele leuke horecagelegenheden zoals o.a. Chez Miné, The Villy, Bar Frits, Café Cook, Het Restaurant en Cafe Zurich. Ook zijn er diverse supermarkten en andere winkels voor de dagelijkse- en niet-dagelijkse boodschappen, tevens is het bekende Bos en Lommerplein op loopafstand. Voor ontspanning en recreatie kunt u terecht in het Erasmuspark of het Rembrandtpark, beide op loopafstand. Voor de benodigde work-out zijn er diverse sportfaciliteiten op korte afstand van de woning. Daarnaast zijn er goede openbaar vervoer verbindingen (zowel tram, bus, metro als trein). Tram 7 en bus 15 stoppen direct voor de deur. Bus 21 richting Amsterdam CS is om de hoek. Ook de bereikbaarheid met de auto of motor is zeer gunstig: de Ring A10 is binnen enkele minuten bereikbaar.

Indeling;
Middels het gemeenschappelijke entree kom je het complex binnen in een ruime hal met brievenbussen; in het andere gedeelte van het gebouw bevindt zich ook een Miele wasruimte.
Het complex is alleen toegankelijk voor bewoners, de entree en de fietsenstalling in de kelder zijn dan ook alleen te openen via een speciaal tag systeem. De lift brengt je naar de 11e verdieping van het pand, welke tevens de hoogste verdieping is.

11e verdieping;
Entree woning, woon-/slaapruimte gelegen aan de westzijde. Bij binnenkomst in de woning valt direct het open en lichte karakter van de woning op. Je betreedt de woning in de open keuken, welke is voorzien van 4-pits keramische kookplaat, afzuigkap, vriezer en een combi-oven. De badkamer is gelegen in het hart van de woning en is voorzien van een zwevend toilet, douche en wastafel. De verwarming van het appartement gaat middels vloerverwarming.
Aan de achterzijde van de woning is de woonkamer gesitueerd, met een hoek waar je gemakkelijk een bed kwijt kunt.

Doordat de woning aan de westzijde is gesitueerd is er wat extra ruimte in de zogenoemde loggia. Hier kun je genieten van de avondzon en ’s avonds van de sfeer van de lichtjes van de ring.

Kortom, een ideale woning voor een starter of een single!

Erfpacht;
Het betreft een voortdurend recht van erfpacht, eigendom van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen 2000 zijn van toepassing. De huidige canon bedraagt € 773,62 per jaar (is fiscaal aftrekbaar) en dient vooruit betaald te worden. De canon wordt jaarlijks geïndexeerd. Het tijdvak loopt tot en met 30 november 2063. De aanvraag voor het fixeren van de erfpacht na dit tijdvak is inmiddels onder de gunstige voorwaarden 2019 afgerond.

Bijzonderheden;
- Gelegen aan het geliefde Bos en Lommerplantsoen
- Ideaal voor een starter of single
- Woonoppervlakte van 30 m2 (NEN gemeten);
- Gezonde en actieve VVE (VVE beheer Amsterdam);
- VVE bijdrage € 105,87 per maand (inclusief voorschot stookkosten € 28,38);
- Huismeester aanwezig;
- Wasserette op de begane grond;
- Actieve VvE met huishoudelijk Reglement;
- Fietsenstalling aanwezig onder het gebouw;
- Aangewezen als gemeentelijk Monument;
- Gelegen op erfpachtgrond, de canon bedraagt thans € 773,62 per jaar (belasting aftrekbaar)
- Fixatie erfpachtcanon onder de gunstige voorwaarden 2019 is geëffectueerd.
- Oplevering in overleg; kan snel

English

Lovely light and clean finished studio apartment on the top floor in a formal office building which has been transferred into residential apartments; ideal for a starter!

Area;
The house is located on the well-known Bos en Lommerplantsoen, in the popular Bos en Lommer district in the West district. A neighborhood that has grown in popularity in recent years, due to the many facilities and good accessibility. For example, there are many nice restaurants on the Bos en Lommerweg, the Jan Evertsenstraat and the Mercatorplein, such as Chez Miné, The Villey, Bar Frits, Café Cook, Het Restaurant and Cafe Zurich.
There are also several supermarkets and other shops for daily and non-daily shopping, and the famous Bos en Lommerplein is within walking distance. For relaxation and recreation you can visit the Erasmus Park or the Rembrandt Park, both within walking distance. For the necessary workout, there are various sports facilities within a short distance from the house. In addition, there are good public transport connections (tram, bus, metro and train). Tram 7 and bus 15 stop right outside the door. Bus 21 towards Amsterdam CS is around the corner. The accessibility by car or motorcycle is also very favorable: the Ring A10 can be reached within minutes.

Layout;
Through the communal entrance you enter the complex in a spacious hall with mailboxes and in the other entrance there is even a separate Miele laundry room
The complex is only accessible to residents, the entrance and bicycle parking in the basement can therefore only be opened via a special drip system;
The elevator takes you to the 11th floor of the building, which is also the highest floor.

11th floor;
Entrance house, living / sleeping area located on the west side. Upon entering the house, the open and light character of the house is immediately noticeable. You enter the house in the open kitchen, which is equipped with a 4-burner ceramic hob, extractor hood, freezer and a combination oven. The bathroom is located in the heart of the house and has a floating toilet, shower and sink. The apartment is heated by underfloor heating.
The living room is located at the rear of the house, with a corner where you can easily put a bed.

Because the house is located on the west side, there is some extra space in the so-called loggia. Here you can enjoy the evening sun and the evening atmosphere of the lights of the ring.

In short, an ideal home for a starter or a single!

Details;
- Located on the beloved Bos en Lommerplantsoen
- Ideal for a starter or single
- Surface of 30 sqm (NEN measured)
- Healthy and active VVE (VVE management Amsterdam)
- VVE contribution € 105.87 per month (including advance heating costs € 28.38)
- Caretaker present
- Laundry on the ground floor
- Active Owners Association with internal regulations
- Bicycle parking available under the building
- Designated as a municipal monument
- Located on leasehold land, with a yearly lease of € 773,62 (taks deductable)
- Perpetual leasehold for fixation has already been effected under the favorable conditions 2019
- Transfer in consultation; can be quickly

Lees verder

Kenmerken

Algemeen
Straat en huisnummer
Bos en Lommerplantsoen 111
Plaats
Amsterdam
Postcode
1055 AA
Status
Verkocht
Kenmerken
Inhoud
106 m³
Aantal kamers
1
Aantal slaapkamers
1
Prijs en aanvaarding
Koopprijs
€ 225.000,- kosten koper
Aanvaarding
Direct
Afmetingen
Woonoppervlakte
30 m²
Verwarming en isolatie
Type dak
Plat dak
Zie jij jezelf hier al wonen?
plan een bezichtiging
map-marker