Bel :
Joost Scholten

ZAANDAM - Westzanerdijk 480

€ 1.200.000,- kosten koper

****See English version below*****

Welkom in deze uitzonderlijke en betoverende halfvrijstaande villa, waar het gevoel van thuis maar ook het vakantiegevoel dagelijks samenkomen!

Deze juweel van een woning is gelegen op de grens van Zaandam en Westzaan en biedt een oase van rust, terwijl het toch strategisch gepositioneerd is, met het centrum van Zaandam om de hoek.
Deze riante woning, bestaande uit 7 kamers waaronder 5 slaapkamers met ieder voorzien een eigen luxe badkamer, is in totaal 262 m2 groot en is gelegen aan open vaarwater.
De Westzanerdijk 480 belichaamt een perfecte synergie van historisch erfgoed met moderne gemakken en biedt een naadloze integratie met de weelderige natuur en het bruisende stadsleven.
Een plek die zowel voor wonen als werken een aantrekkelijke mix van serene rust en levendige bedrijvigheid biedt.

Forenzen draaien met de auto zo de snelweg op en af. De A10 voert naar de dubbel doorstromende Coentunnel, waardoor Amsterdam wel naast de deur lijkt te liggen. Aan het einde van de dag rijd je naar de kalmte van het platteland met de rust van een dorp.
Aan het einde van de straat is het treinstation van Zaandam gelegen, terwijl een bushalte op loopafstand te vinden is.
Voor de dagelijkse benodigdheden zijn op korte afstand diverse voorzieningen te vinden.

INDELING:

Oprit:
De woning is gemakkelijk bereikbaar met zowel openbaar vervoer als eigen auto. Parkeren voor de deur is kosteloos, terwijl de oprit ruimte biedt voor maar liefst 3 auto's en tevens toegang verstrekt tot de tuin.

Souterrain:
Verwelkom jezelf in het souterrain dat bereikbaar is via de entree en de tuin. In deze unieke ruimte bevinden zich maar liefst twee moderne woonkamers, een eetkamer, keuken en een slaapkamer met en-suite badkamer. De woonkamer aan de linkerzijde van de woning heeft een stukje geschiedenis: een authentieke bootkraan aan het plafond, een indrukwekkend staaltje techniek dat vroeger werd gebruikt in de scheepsbouw.
Dit leefgedeelte beschikt over over een thuisbioscoop met home cinema geluidsinstallatie en heeft door middel van raampartijen een fraai uitzicht op de charmante Dijksloot.
Vanuit deze ruimte betreed je via een moderne stalen taatsdeur de sfeervolle woon- annex eetgedeelte van deze woning.

Wat direct opvalt is het kunstwerk op de zijwand van de keuken dat refereert naar de omgeving en de bijzondere historie van het pand.
De keuken is uiteraard van alle gemakken voorzien zoals een schiereiland met een verlengd (ontbijt)bar van marmer en het eiland is voorzien o.a. een inductie kookplaat, een oven, een dubbele RVS spoelbak met een Quooker, twee vaatwassers en een groot werkblad.
In de wandopstelling zijn onder andere een wijnklimaatkast, een koelkast en een vriezer geïntegreerd en uiteraard veel kastruimte. Aan de andere zijde bevindt zich een koffiecorner en een ijsblokjesmachine.
In de eetgedeelte is afdoende ruimte aanwezig om met een grote groep vrienden of familie te dineren.
De woonkamer van de woning, gelegen achter de keuken en eetkamer, heeft een overvloed aan licht door de grote kozijnen en een sfeervolle open haard, waarbij de romantische sferen vloeien door de woonkamer. Via deze riante woonkamer heb je ook toegang tot de tuin en het terras boven het water is door middel van een harmonica deur te bereiken.

Op deze verdieping bevindt zich de "master bedroom" met een luxe en-suite badkamer welke is voorzien van een ligbad, dubbele inloopdouche en een wastafelmeublement.
Het separate toilet is te bereiken via de hal.

Eerste verdieping/begane grond:
Stap binnen in jouw eigen entree op de eerste verdieping, voorzien van een eikenhouten vloer, en laat je verwelkomen in de hal die de deuren opent naar alle drie de verdiepingen.
De eerste verdieping beschikt over drie ruime slaapkamers. Twee slaapkamers aan de rechterzijde van de woning bieden uitzicht op de groene tuin en hebben grote raampartijen voor veel lichtinval. Elke slaapkamer heeft een hoogwaardige en-suite badkamer met een inloopdouche en natuurstenen waskommen. Daarnaast is er een separaat toilet op de overloop
en bevindt zich op deze verdieping een inpandige berging annex wasruimte.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping, tevens de bovenste verdieping, is bouwkundig afgesplitst en zeer luxe en hoogwaardig afgewerkt met onder andere een sauna, een inloopdouche, een stoomcabine, een jacuzzi en een priv├ę bioscoop met een hoogwaardige geluidsinstallatie.
De grote ramen zorgen wederom voor veel natuurlijk licht en door middel van openslaande deuren is het dakterras te betreden. De aanwezigheid van een hottub met buitendouche is perfect voor ontspanning en je zal heerlijk genieten van de zonsondergang met uitzicht op de skyline van Zaanstad.
De huidige eigenaren hebben deze ruimte tot een succesvol B&B ingezet, eveneens genieten de huidige eigenaren zelf ontzettend graag van deze wellness ruimte.
Doordat deze verdieping bouwkundig is afgesplitst is de zogenaamde "kangoeroe bewoning" ook mogelijk waarbij ouders/kind(eren) zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Tuin:
Welkom in de royale tuin van de woning aan de Westzanerdijk 480 in Zaanstad, prachtig gelegen aan open vaarwater. Hetgeen niet alleen een betoverend uitzicht biedt, maar ook tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten. De tuin beschikt over drie ruime bergingen, ideaal voor het opbergen van tuingereedschap en fietsen. Voor de liefhebbers van buiten koken is er een ingebouwde barbecue en een biertap aanwezig, perfect voor het organiseren van tuinfeesten. De tuin is smaakvol aangelegd met diverse groenvoorzieningen, waaronder een centrale plantencirkel en een ruim terras. Daarnaast biedt de directe toegang tot de dijksloot de mogelijkheid om uw boot te stallen, waardoor u Zaanstad en de omliggende steden en kanalen zoals de bekende Noordzeekanaal per boot kunt verkennen. Vaar langs de historische molens van de Zaanse Schans, of maak een dagtocht naar Amsterdam via de prachtige waterwegen.

BIJZONDERHEDEN

Oppervlakten
De woning beschikt maar liefst over 262 vierkante meter woonoppervlakte. De tuin met oprit beschikt maar liefst over circa 384 vierkante meter grond en het dakterras is 35 vierkante meter groot.

Bouwjaar en staat van de woning
Met een historisch karakter uit circa 1942 geeft dit pand een unieke charme die je niet overal vindt. Een thuis met een verhaal. Westzanerdijk 480 in Zaanstad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de bloeitijd van de Zaanse industrie. Deze locatie was ooit het epicentrum van scheepsbouw en handel, en de aanwezigheid van de beroemde bootkraan speelde hierin een cruciale rol.
Het onderhoud is uitstekend te noemen mede door de volledige renovatie dat in de periode 2018-2020 heeft plaatsgevonden waarbij, comfort, luxe en duurzaamheid centraal heeft gestaan.

Energielabel
Deze goed geïsoleerde woning beschikt over energieklasse A, op het dak zijn maar liefst 18 stuks zonnepanelen geïnstalleerd.

Oplevering
In overleg met de huidige eigenaren.

-----------------------------------------------------------------------------------

Welcome to this exceptional and enchanting semi-detached villa, where the feeling of home and the vacation vibe come together daily!

This gem of a house is located on the border of Zaandam and Westzaan, offering an oasis of tranquility while being strategically positioned, with the center of Zaandam just around the corner. This spacious home, consisting of 7 rooms including 5 bedrooms, each with its own luxurious bathroom, spans 262 m┬▓ and is situated on open water.
Westzanerdijk 480 embodies a perfect synergy of historical heritage with modern conveniences, seamlessly integrating with lush nature and the vibrant city life.
A place that offers an attractive mix of serene tranquility and lively activity for both living and working.

Commuters can easily access the highway by car. The A10 leads to the double-flowing Coentunnel, making Amsterdam seem right next door. At the end of the day, you drive to the calm of the countryside with the tranquility of a village.
At the end of the street is the Zaandam train station, with a bus stop within walking distance.
Various amenities for daily needs are available nearby.

LAYOUT:

Driveway:
The house is easily accessible by both public transport and car. Parking in front of the door is free, while the driveway offers space for up to 3 cars and also provides access to the garden.

Basement:
Welcome yourself in the basement, accessible via the entrance and the garden. In this unique space, you will find no fewer than two modern living rooms, a dining room, kitchen, and a bedroom with an en-suite bathroom. The living room on the left side of the house has a piece of history: an authentic boat crane on the ceiling, an impressive feat of engineering used in shipbuilding.
This living area features a home theater with a home cinema sound system and has beautiful views of the charming Dijksloot through the windows.
From this space, you enter the cozy living and dining area of the house through a modern steel pivot door.

What immediately stands out is the artwork on the side wall of the kitchen that refers to the surroundings and the special history of the building.
The kitchen is of course equipped with all modern conveniences such as a peninsula with an extended marble (breakfast) bar, and the island is equipped with an induction cooktop, an oven, a double stainless steel sink with a Quooker, two dishwashers, and a large work surface.
The wall unit includes a wine climate cabinet, a refrigerator, a freezer, and plenty of cupboard space. On the other side is a coffee corner and an ice maker.
The dining area has ample space to dine with a large group of friends or family.
The living room, located behind the kitchen and dining room, has an abundance of light through the large windows and a cozy fireplace, adding a romantic atmosphere to the living room. From this spacious living room, you also have access to the garden and the terrace above the water, which can be reached through a folding door.

On this floor, you will find the "master bedroom" with a luxurious en-suite bathroom featuring a bathtub, double walk-in shower, and a vanity unit.
The separate toilet is accessible via the hall.

First floor/ground floor:
Enter your own entrance on the first floor, with oak flooring, and be welcomed into the hall that opens the doors to all three floors.
The first floor has three spacious bedrooms. Two bedrooms on the right side of the house offer views of the green garden and have large windows for plenty of natural light. Each bedroom has a high-quality en-suite bathroom with a walk-in shower and natural stone sinks. Additionally, there is a separate toilet on the landing and an internal storage/laundry room on this floor.

Second floor:
The second floor, also the top floor, is architecturally separated and very luxuriously and high-end finished with a sauna, walk-in shower, steam cabin, jacuzzi, and a private cinema with a high-quality sound system.
The large windows again provide plenty of natural light, and through French doors, you can access the rooftop terrace. The presence of a hot tub with an outdoor shower is perfect for relaxation, and you will enjoy the sunset with a view of the Zaanstad skyline.
The current owners have successfully used this space as a B&B, and they also love to enjoy this wellness space themselves.
Because this floor is architecturally separated, the so-called "kangaroo living" is also possible, allowing parents/children to live independently at home.

Garden:
Welcome to the spacious garden of the house at Westzanerdijk 480 in Zaanstad, beautifully located on open water. This not only offers an enchanting view but also numerous possibilities for outdoor activities. The garden features three large storage rooms, ideal for storing garden tools and bicycles. For outdoor cooking enthusiasts, there is a built-in barbecue and a beer tap, perfect for hosting garden parties. The garden is tastefully landscaped with various greenery, including a central plant circle and a spacious terrace.
Additionally, direct access to the Dijksloot allows for boat storage, enabling you to explore Zaanstad and the surrounding cities and canals, such as the famous Noordzeekanaal, by boat. Sail past the historic windmills of the Zaanse Schans, or take a day trip to Amsterdam via the beautiful waterways.

SPECIAL FEATURES

Surfaces
The house offers no less than 262 square meters of living space. The garden with driveway covers approximately 384 square meters of land, and the roof terrace is 35 square meters.

Year of construction and condition of the house
With a historical character dating back to around 1942, this property exudes a unique charm that you won't find everywhere. A home with a story. Westzanerdijk 480 in Zaanstad has a rich history dating back to the heyday of the Zaan industry. This location was once the epicenter of shipbuilding and trade, with the famous boat crane playing a crucial role.
The maintenance is excellent, thanks to a complete renovation that took place from 2018 to 2020, focusing on comfort, luxury, and sustainability.

Energy label
This well-insulated house has energy class A, with 18 solar panels installed on the roof.

Delivery
In consultation with the current owners.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Lees verder

Kenmerken

Algemeen
Straat en huisnummer
Westzanerdijk 480
Plaats
Zaandam
Postcode
1507 AS
Status
Verkocht_onder_voorbehoud
Kenmerken
Inhoud
927 m³
Bouwjaar
1942
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Prijs en aanvaarding
Koopprijs
€ 1.200.000,- kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Afmetingen
Woonoppervlakte
262 m²
Verwarming en isolatie
Type dak
Plat dak
Zie jij jezelf hier al wonen?
plan een bezichtiging
map-marker