Woning taxeren Amsterdam West

Jouw woning taxeren in Amsterdam West

Heb jij jouw woning, in of rondom Amsterdam West, gevonden? Dan moet je vrijwel altijd je woning laten taxeren, oftewel een taxatierapport laten opstellen. Dit is een overzicht van de waardebepaling en vaak essentieel voor het krijgen van een financiering. Erg belangrijk dus! Gelukkig is dit ons dagelijks werk en hoef jij je er niet druk over te maken. Wij regelen die taxatie voor je.

Taxatierapport voor woning in Amsterdam West

Scholten Makelaars heeft diverse registermakelaars in dienst voor een deskundige waardebepaling van uw woning in Amsterdam West. Taxeren is een belangrijke dienstverlening van Scholten Makelaars. Voor allerlei doeleinden kan een taxatierapport noodzakelijk zijn. Voor bijvoorbeeld een bankinstelling bij hypotheekaanvraag, de successie uitgifte, boedelscheiding, inbreng in B.V., maar ook voor de aankoop- of verkoopbeslissing en de bezwaarschriften taxatie voor de onroerende zaak belasting aanslag. Naast onze deskundigheid m.b.t. woonhuizen zijn wij gespecialiseerd in appartementen en beleggingspanden.

Woning taxeren in Amsterdam West

Gecertificeerde taxateurs uit Amsterdam Amsterdam West

Met meer dan 40 jaar ervaring op de Amsterdamse huizenmarkt en meerdere registermakelaars en gecertificeerde taxateurs uit Amsterdam in dienst kun je bij ons terecht voor een deskundige waardebepaling van jouw woning in Amsterdam West. Van jouw woonhuis, appartement, bedrijfsobject of beleggingspand. Wij maken altijd een onafhankelijk taxatierapport op.

Taxatie van jouw woning in Amsterdam West door ervaren taxateurs

Het taxatierapport dat je van ons ontvangt is (uiteraard!) uitgevoerd door één van onze gecertificeerde taxateurs. Onze makelaars hebben de afgelopen 40 jaar al meer dan 31.000 Amsterdamse huizen van binnen en buiten gezien en hebben bovendien kennis van alle actuele ontwikkelingen. Je ontvangt van ons een gevalideerd taxatierapport, met een realistische schatting van de waarde van jouw woning.

Onafhankelijke taxatie in Amsterdam West

Wist je trouwens dat het verplicht is om de taxatie van jouw woning uit te laten voeren door een onafhankelijk taxateur? Dat betekent dat de taxerende makelaar een andere makelaar moet zijn dan de eigen makelaar. Wanneer wij bijvoorbeeld de bemiddelaar zijn in het aankoopproces van je nieuwe woning, dan kunnen wij dus niet zelf de taxatie uitvoeren. Natuurlijk kunnen wij wel een gecertificeerde taxateur uit Amsterdam voor je regelen.
Afspraak maken

Veelgestelde vragen over woning taxaties in Amsterdam West

Kan elke taxateur mijn huis taxeren in Amsterdam West?

Nee, dit is niet mogelijk. Een taxateur is gebonden aan een regio en mag alleen binnen zijn regio werken. Een taxateur mag dus niet taxeren in Amsterdam West als dit niet binnen zijn regio valt. De regio van een taxateur is maximaal 20km vanaf zijn standplaats. Ook mag een taxateur niet voor het zelfde kantoor werken als de makelaar voor de des betreffende woning. Dit is nodig om een eerlijk en onafhankelijk taxatierapport op te stellen.

Hoe verloopt een woning taxatie

Nadat je een taxatie hebt aangevraagd bij Scholten makelaars nemen wij telefonisch contact met je op om de details door te nemen en een afspraak in te plannen voor de taxatie van jouw woning in Amsterdam West. Voordat de taxateur aan het werk gaat heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning in Amsterdam West nodig. ook dien je aanwezig te zijn om de deur open te doen voor de taxateur. Als je je huis verkoopt of aankoopt via Scholten makelaars dan kunnen wij deze taak van je over nemen. De woning wordt binnen één dag getaxeerd en je ontvangt binnen één week het taxatierapport.

Wat is een NWWI taxatie en moet ik dat ook?

NWWI staat voor Nederlandse woning waarde instituut. Dit is een keurmerk voor woningtaxaties. Om jouw woning goed te taxeren moet het taxatie rapport aan duidelijke richtlijnen voldoen. Scholten makelaars is erkend NWWI taxateur in Amsterdam West.

Wat kost een taxatie in Amsterdam West?

De kosten om een woning te taxeren in Amsterdam West bestaat uit verschillende onderdelen. Zoals het tarief van taxateur, de kadasterkosten, gemeentelijke kosten, administratiekosten en BTW. Bent u benieuwd wat een taxatie kost van Scholten Makelaars? Neemt gerust vrijblijvend contact op.
Wij zijn thuis in heel Amsterdam
bekijk alle buurten
map-markerarrow-right