Woning verkopen Amsterdam

Je hebt besloten om je woning te verkopen. Het liefst wil je dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt en dat je een mooi bedrag krijgt voor jouw woning. Scholten Makelaars kan je daar goed bij helpen! Omdat wij ons verdiepen in de persoon “en” de woning.

stap 1

Kennismaking en vraagprijs woning bepalen

Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informerend gesprek waarin we samen je wensen bespreken. Aansluitend geven wij je een advies op maat, gericht op je persoonlijke situatie.

 • Eerste opname van de woning
 • Kennismaking met Scholten Makelaars
 • Prijsadvies: We bepalen een vraagprijs met een reële waarde

stap 2

Strategie en campagne voor woningverkoop

Het is van belang om een goede prijs voor je woning te vragen. Om tot een goede waardering te komen zullen wij je woning grondig bekijken en ons verdiepen in diverse informatiebronnen. Maar juist ook sfeer en gevoel bepalen mede de prijs van een woning. Daarom zijn wij daarop gespitst!

Samen met jou bekijken wij wat in jouw situatie wenselijk is voor we de woning in gaan zetten. Natuurlijk op Funda en onze eigen site Scholten.nl maar soms is een advertentie in een dagblad of juist een openhuisactie wel weer handig. In ieder geval een uitgekiend activiteitenplan als basis.

 • Het bepalen van de prijsstrategie
 • Marktpositie bepalen
 • Gericht inzetten van digitale marketing zoals Funda, Google & Scholten.nl
 • Offline Marketing toepassen: Verkoopbord, beeldmateriaal vastleggen, brochures, etc.
 • Online marketing toepassen: SEO en social mediamarketing op o.a. Facebook.

stap 3

Woningverkoop van start!

Wij coördineren en begeleiden de bezichtigingen en zullen de kijkers (en wellicht hun aankopende makelaar) uitgebreid informeren. In een persoonlijk contact met kandidaat-kopers kunnen wij er bovendien achter komen welke vervolgstappen nodig zijn om tot een goed eindresultaat te komen. Je hoeft bij de bezichtigingen niet aanwezig te zijn. Potentiële kopers voelen zich vaak vrijer als de bewoners niet aanwezig zijn bij de bezichtigingen.

 • Overleg en advies over de presentatie van de woning
 • Woning aanmelden bij Funda, NVM, etc.
 • Afspraken maken en bezichtigingen bijwonen
 • Deskundig en professioneel onderhandelen

stap 4

Woning verkocht! De afhandelingen

Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen, stellen wij of een notaris in Amsterdam een koopovereenkomst op. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd en de eventuele ontbindende voorwaarden worden opgenomen.
Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. Vanaf dat moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij of zij alsnog van de aankoop kan afzien.

Zodra de notaris de koopakteovereenkomst heeft getekend en deze door de belanghebbende is getekend op het kantoor van de notaris, stelt deze een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voordat je naar de notaris gaat, zal de koper doorgaans de woning willen inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is. Wij begeleiden deze inspectie en nemen samen de meterstanden op. Daarna gaan wij met je mee naar de notaris om de leveringsakte te ondertekenen.

Ook na de verkoop staan wij voor je klaar. Je kunt op ons rekenen als je na de overdracht nog vragen hebt.

 • Opstellen koopakte en begeleiding bij ondertekening
 • Termijnbewaking van de bankgarantie en de ontbindende voorwaarden
 • Woninginspectie
 • Overdracht bij de Notaris 

Uw woning verkopen?

Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lorem id luctus felis Aliquam elit. ultricies adipiscing venenatis, elit. nec
nl_NL

Corona maatregelen
Wij blijven gewoon bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur, maar adviseren iedereen zoveel mogelijk per telefoon of e-mail contact met ons op te nemen.

Wil je een medewerker persoonlijk spreken, maak dan een afspraak.

Heb je een afspraak gepland maar heb je klachten zoals verkoudheid, loopneus, hoesten e.d. annuleer dan de afspraak. Als één van onze medewerkers zich niet fit voelt, zullen wij ook geen risico nemen en de afspraak vanuit onze kant annuleren. Wij nemen op een later moment contact op voor het plannen van een nieuwe afspraak.

Kom met maximaal 2 personen naar een afspraak. Wij schudden geen handen, houden gepaste afstand en bieden handschoenen, mondkapje en schoenhoesjes aan. Tevens is er desinfectiegel beschikbaar. Volg altijd de aanwijzingen van de makelaar.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze maatregelen? Neem dan contact met ons op telefoonnummer 020 689 05 05 of per e-mail op makelaardij@scholten.

Bezichtiging aanvragen

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor een afspraak

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.