Jouw woning taxeren in Oosterpark

Een taxatierapport is een overzicht van de waardebepaling van een woning dat is opgesteld door een taxateur. Vaak is dit een essentieel onderdeel voor het verkrijgen van financiering voor de aankoop van een nieuw huis. Het document is bedoeld zodat de bank een onderpand heeft voor de lening van uw huis in Oosterpark.

Taxatierapport woning inOosterpark

Scholten Makelaars heeft diverse registermakelaars in dienst voor een deskundige waardebepaling van uw woning in Oosterpark. Taxeren is een belangrijke dienstverlening van Scholten Makelaars. Voor allerlei doeleinden kan een taxatierapport noodzakelijk zijn. Voor bijvoorbeeld een bankinstelling bij hypotheekaanvraag, de successie uitgifte, boedelscheiding, inbreng in B.V., maar ook voor de aankoop- of verkoopbeslissing en de bezwaarschriften taxatie voor de onroerende zaak belasting aanslag. Naast onze deskundigheid m.b.t. woonhuizen zijn wij gespecialiseerd in appartementen en beleggingspanden.

Woning taxeren in Oosterpark

Een bank vereist voor een taxatie dat dit gebeurt door een gecertificeerde taxateur. Dit is overigens niet enkel in het voordeel van de bank of andere geldschieter, ook voor uzelf is het fijn. Een gecertificeerde taxateur ondergaat periodieke educatie. Dit zorgt ervoor dat zijn of haar kennis actueel is. Daarnaast heeft een taxateur behoorlijk wat ervaring en referentiekaders van andere woningen in Oosterpark. Zo kunt u er vanuit gaan dat de taxatie zeer accuraat is.

Taxateur nodig in Oosterpark

De taxatie van uw woning in Oosterpark moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Dit betekent dat dit gedaan moet worden door een andere partij dan uw eigen makelaar. Wel kunt u uiteraard vragen om de taxatie van uw woning te laten regelen door uw Makelaar.

Woning taxeren hypotheek

In de meeste gevallen wordt een woning laten taxeren gedaan wanneer iemand een hypotheek gaat aanvragen voor het kopen van een huis. De taxateur bepaalt simpelweg de marktwaarde van een huis in de regio Amsterdam. Het berekenen van de marktwaarde is maatwerk. Dit houdt in dat het kan afwijken van de WOZ-waarde die is samengesteld uit rekenmodule van een voorgaande periode.

Huis taxeren voor verkoop in Oosterpark?

Bent u van plan om uw woning te verkopen in Oosterpark? Dan kan een taxatie van het huis zeer nuttig zijn. Echter is een taxatie van een huis voor de verkopende partij niet verplicht. Wel kan het nuttig zijn, wanneer u bijvoorbeeld een verbouwing heeft gedaan of benieuwd bent wat uw woning zou kunnen opleveren bij verkoop.

Hoe verloopt een werkelijke taxatie

Op een afgesproken tijdstip komt een taxateur bij uw woning in Amsterdam. Alvorens hij/zij aan het werk gaat heeft hij hiervoor het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning in Amsterdam nodig.

Kosten van taxatie woning in Oosterpark

De kosten om een woning te taxeren bestaat uit verschillende onderdelen. Zoals het tarief van taxateur, de kadasterkosten, gemeentelijke kosten, administratiekosten en BTW. Bent u benieuwd wat een taxatie kost van Scholten Makelaars? Neemt gerust vrijblijvend contact op.
Met een verkoopmakelaar van Sholten makelaars vergroot u de kans op het succesvol verkopen van uw woning!
Ben je benieuwd naar de kosten? Die verschillen per woning. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Actief in heel Amsterdam!

map-marker